Vit chokladparfait med heta jordgubbar

Publicerat:
2016-02-10Tillagningstid:
En förförande god vitchokladparfait som serveras med peppriga jordgubbar, ett perfekt avslut på din alla hjärtans middag... eller faktiskt till vilken middag som helst!
Ingredienser
6portioner
Chokladparfait
- 180gströsocker
- 150gvatten
- 5stäggulor
- 100gvit choklad, smält
- 300gvispgrädde
Heta jordgubbar
- 300gjordgubbar
- 2tskkrossade grönpepparkorn
- 30grörsocker
Så lagar du
Chokladparfait
1. Vispa grädden mediumhård i en bunke och ställ in den i kylen.
2. Blanda sockret och vattnet i en kastrull och koka lagen till 118°, men börja med att vispa äggulorna vid 110°.
3. Slå sockerlagen i en tunn stråle, under vispning, över äggulorna. Vispa massan tills den når sin dubbla volym och är ljummen.
4. Vänd försiktigt ned den vita chokladen i äggmassan och avsluta med att vända ned den vispade grädden.
5. Klä dina formar/form med plastfolie. Häll i smeten och täck formen med plastfolie och frys den ett dygn.
Heta jordgubbar
Blanda jordgubbar, rörsocker och grönpeppar i en kastrull och koka upp. Låt svalna. Servera till parfaiten.
Tips: Garnera gärna med färsk mynta!