Vit chokladparfait med heta jordgubbar

Vit chokladparfait med heta jordgubbar

Publicerat:

Tillagningstid:

En förförande god vitchokladparfait som serveras med peppriga jordgubbar, ett perfekt avslut på din alla hjärtans middag... eller faktiskt till vilken middag som helst!

Ingredienser

6portioner

Chokladparfait

  • 180g
    strösocker
  • 150g
    vatten
  • 5st
    äggulor
  • 100g
    vit choklad, smält
  • 300g
    vispgrädde

Heta jordgubbar

  • 300g
    jordgubbar
  • 2tsk
    krossade grönpepparkorn
  • 30g
    rörsocker

Så lagar du

Chokladparfait

1. Vispa grädden mediumhård i en bunke och ställ in den i kylen. 

2. Blanda sockret och vattnet i en kastrull och koka lagen till 118°, men börja med att vispa äggulorna vid 110°.

3. Slå sockerlagen i en tunn stråle, under vispning, över äggulorna. Vispa massan tills den når sin dubbla volym och är ljummen.

4. Vänd försiktigt ned den vita chokladen i äggmassan och avsluta med att vända ned den vispade grädden.

5. Klä dina formar/form med plastfolie. Häll i smeten och täck formen med plastfolie och frys den ett dygn.

Heta jordgubbar

Blanda jordgubbar, rörsocker och grönpeppar i en kastrull och koka upp. Låt svalna. Servera till parfaiten.

Tips: Garnera gärna med färsk mynta!

Dela det här receptet med dina vänner!