Vitkålssoppa med fläskfärs och gula ärtor

Publicerat:
2020-11-12Tillagningstid:
Inhemska rotsaker och kål är bra att alltid ha hemma. Den här vitkålssoppan lagar du för mindre en en tia per portion, utan att ge avkall på smak!
Ingredienser
4portioner
- ¼vitkålshuvud
- 2morötter
- 1gul lök
- 1vitlöksklyfta
- smör
- 100gfläskfärs eller blandfärs av nöt och gris
- 1tskpaprikapulver
- 2dlgula ärtor kokta
- 1kvist(ar)timjan
- 1½litervatten
- 2tsksalt
- vitpeppar
Så lagar du
1. Strimla vitkålen, löken, morötter och vitlöken.
2. Fräs i lite olja tills mjuk och gå sedan ner med en klick smör och bryn grönsakerna gyllene.
3. Tillsätt fläskfärsen tillsammans med paprikapulver och fräs köttet hastigt.
4. Tillsätt sedan gula ärtor, timjan, vatten och salt och låt småputtra ca 10 minuter.
5. Smaka av med vitpeppar och ev. mera salt.