Vörtmacka med bräckt skinka

Publicerat:
2015-12-22Tillagningstid:
Pauls julmeny – mellanmål: Skinkmacka deluxe med julskinka, kål, och krasse på rostat vörtbröd. Perfekt när man är småhungrig efter Kalle Anka på julafton.
Ingredienser
8portioner
- 300ggriljerad skinka
- 8skiva(or)vörtbröd
- 4mskgrovkornig starksenap
- ca 300g(en liten) rödkål
- efter smakfärsk ingefära
- 2dlmajonnäs
- 4äpplen
- 1ask(ar)smörgåskrasse
- 1påse(ar)grönkål
- 30gsmör
- 1tsksalt
- 1msksocker
- 2mskäppelcidervinäger
Så lagar du
1. Rosta brödet och stryk det med hälften av den grovkorniga senap.
2. Skiva och grava kålen med salt, socker, ingefärsjuice (riven ingefära och pressad juice av ingefära) och vinäger.
3. Blanda majonnäs med skivad kål och två strimlade äpplen. Smaka av med salt och peppar.
4. Bräck skinkan hastigt i lite smör. Varva med återstående senap, gravad kål, nystekt grönkål, skivat äpple och krasse på vörtskivorna.