Vörtmacka med bräckt skinka

Vörtmacka med bräckt skinka

Publicerat:

Tillagningstid:

Pauls julmeny – mellanmål: Skinkmacka deluxe med julskinka, kål, och krasse på rostat vörtbröd. Perfekt när man är småhungrig efter Kalle Anka på julafton.

Ingredienser

8portioner

  • 300g
    griljerad skinka
  • 8skiva(or)
    vörtbröd
  • 4msk
    grovkornig starksenap
  • ca 300g
    (en liten) rödkål
  • efter smak
    färsk ingefära
  • 2dl
    majonnäs
  • 4
    äpplen
  • 1ask(ar)
    smörgåskrasse
  • 1påse(ar)
    grönkål
  • 30g
    smör
  • 1tsk
    salt
  • 1msk
    socker
  • 2msk
    äppelcidervinäger

Så lagar du

1. Rosta brödet och stryk det med hälften av den grovkorniga senap.

2. Skiva och grava kålen med salt, socker, ingefärsjuice (riven ingefära och pressad juice av ingefära) och vinäger.

3. Blanda majonnäs med skivad kål och två strimlade äpplen. Smaka av med salt och peppar.

4. Bräck skinkan hastigt i lite smör. Varva med återstående senap, gravad kål, nystekt grönkål, skivat äpple och krasse på vörtskivorna.

Dela det här receptet med dina vänner!