Wagners matjessilgratäng
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 8-9ststora fina, hellst lagrade matjessilfiléer
- 2stlökar, skivade
- 12stkokta potatisar, kalla och skivade
- 3stägg
- 1,5dlvispgrädde
- 1,5dlmjölk
- 1dlspad från matjessillen
- 1msksmör till att smörja formen
- ev. lite salt
- nymalen vitpeppar
- 3mskvästerbottenost, riven
Så lagar du
Smöra en ganska stor eldfast ugnsform.
Varva potatis och lök med sillfiléerna. Peppra lite mellan varje lager. Om potatisen är dåligt salt salte försiktigt på den. Blanda grädde, mjölk, spad och ägg och slå över. Strö över osten.
Grädda i ugn på 200 grader i ca 30-35 min.
Avsluta gärna med att strö lite finhackad gräslök över!