Wagners matjessilgratäng

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 8-9st
    stora fina, hellst lagrade matjessilfiléer
  • 2st
    lökar, skivade
  • 12st
    kokta potatisar, kalla och skivade
  • 3st
    ägg
  • 1,5dl
    vispgrädde
  • 1,5dl
    mjölk
  • 1dl
    spad från matjessillen
  • 1msk
    smör till att smörja formen
  • ev. lite salt
  • nymalen vitpeppar
  • 3msk
    västerbottenost, riven

Så lagar du

Smöra en ganska stor eldfast ugnsform.

Varva potatis och lök med sillfiléerna. Peppra lite mellan varje lager. Om potatisen är dåligt salt salte försiktigt på den. Blanda grädde, mjölk, spad och ägg och slå över. Strö över osten.

Grädda i ugn på 200 grader i ca 30-35 min.

Avsluta gärna med att strö lite finhackad gräslök över!

Dela det här receptet med dina vänner!