Whisky drunken chicken - beer can chicken

Publicerat:
2020-03-16För detta recept behöver du en gjutjärnskopp, en dancing chicken ställning eller en tom 33 cl dryckesburk. Det kan samlas kyckling fett i koppen och whiskyn kan lätt börja brinna så du bör ha koll på den.
Ingredienser
4 - 6portioner
- 1kyckling, hel
- 33clkopp eller burk
- ½dlwhisky, efter tycke och smak gärna en lite sötare och fruktigare variant
- 1paketbacon
Rubb
- 1mskpaprika, rökt
- 1tsksalt
- 1mskfarinsocker
- 1mskpersilade
- 1tskchipotlepulver
Så lagar du
1. Späcka med baconet under skinnet på kycklingen.
2. Blanda rubben och rubba in kycklingen överallt. Fyll koppen eller burken med whisky och trä på kycklingen.
3. Ställ den först på direkt värme i ca 15 min och ställ den sedan på indirekt värme. Snurra den efter var 5 minut. Kom ihåg att ha locket på.