Wienerstänger

Wienerstänger

Publicerat:

Ingredienser

60portioner

  • 250g
    smör
  • 1 1/2dl
    socker
  • 2st
    ägg
  • 6dl
    vetemjöl
  • 1/2tsk
    hjorthornsalt

Fyllning:

  • 3-4msk
    fast, röd sylt

Glasyr:

  • 2dl
    florsocker
  • 1,5-2msk
    vatten

Så lagar du

Rör matfett och socker. Tillsätt äggen, ett i taget, och mjölet blandat med hjorthornssaltet. Arbeta till en smidig deg.

Dela degen i 4 delar. Forma ca 40 cm långa längder. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten på varje längd. Fyll med sylt.

Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Ugnstemp: 200°C, varmluft 175°C.

Blanda ingredienserna till glasyren. Bred den på de varma längderna. Skär dem på snedden i ca 2 cm breda bitar.

Dela det här receptet med dina vänner!