Wienerstänger

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
60portioner
- 250gsmör
- 1 1/2dlsocker
- 2stägg
- 6dlvetemjöl
- 1/2tskhjorthornsalt
Fyllning:
- 3-4mskfast, röd sylt
Glasyr:
- 2dlflorsocker
- 1,5-2mskvatten
Så lagar du
Rör matfett och socker. Tillsätt äggen, ett i taget, och mjölet blandat med hjorthornssaltet. Arbeta till en smidig deg.
Dela degen i 4 delar. Forma ca 40 cm långa längder. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten på varje längd. Fyll med sylt.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Ugnstemp: 200°C, varmluft 175°C.
Blanda ingredienserna till glasyren. Bred den på de varma längderna. Skär dem på snedden i ca 2 cm breda bitar.