Wokad calamare med kinesiska skogsöron
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 700gcalamare
- 4dlhönsbuljong
- 100gbambuskott
- 20gkinesiska skogsöron
- 100gcashewnötter
- 2stpak choi huvuden
- 12stvårlökar
- 2stchilifrukter
- 4stvitlöksklyftor
- 2mskmatolja
- 4droppe(ar)seamolja
- maizena
- salt och peppar
Så lagar du
Börja med att blötlägga de kinesiska skogsöronen så de sväller och blir mjuka. Skär sedan bläckfisken i sicksack-mönster i cirka tre centimeter stora bitar. Fräs bläckfisken och skogsöronen på mycket hög värme cirka två minuter. Lägg i vitlöken och chilin och fräs runt ett par sekunder. Häll på hönsbuljongen och lägg i bambuskotten.
Låt koka upp och reda av med en blandning av maizena och vatten, smaka av med salt och eventuellt peppar.
Lägg i grönsakerna och nötterna, droppa sedan i sesamoljan. Servera med jasminris.