Wokad calamare med kinesiska skogsöron

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 700g
    calamare
  • 4dl
    hönsbuljong
  • 100g
    bambuskott
  • 20g
    kinesiska skogsöron
  • 100g
    cashewnötter
  • 2st
    pak choi huvuden
  • 12st
    vårlökar
  • 2st
    chilifrukter
  • 4st
    vitlöksklyftor
  • 2msk
    matolja
  • 4droppe(ar)
    seamolja
  • maizena
  • salt och peppar

Så lagar du

Börja med att blötlägga de kinesiska skogsöronen så de sväller och blir mjuka. Skär sedan bläckfisken i sicksack-mönster i cirka tre centimeter stora bitar. Fräs bläckfisken och skogsöronen på mycket hög värme cirka två minuter. Lägg i vitlöken och chilin och fräs runt ett par sekunder. Häll på hönsbuljongen och lägg i bambuskotten.

Låt koka upp och reda av med en blandning av maizena och vatten, smaka av med salt och eventuellt peppar.

Lägg i grönsakerna och nötterna, droppa sedan i sesamoljan. Servera med jasminris.

Dela det här receptet med dina vänner!