Ingredienser
4portioner
Kock: Junko Sano Janze
- 1pakettofu
- 1stmorot, strimlad
- 1stgul lök, skivad
- 100gminimajs, dela mitt itu
- 200gostronskivling eller champinjon, skivad
- 100gsockerärtor
- 2stpak choy, skivad (grönsak som påminner om mangold)
- 1stvitlöksklyfta, finhackad
- 1stingefära bit, finhackad
- 3mskostronsås
- salt, peppar
- 2dlvatten
- 1tskpotatismjöl
- 2mskvatten
- olja till stekning
- sesamfrö
Så lagar du
1. Öppna tofuförpackningen och skär tofun i ca 1 cm tjocka och 2 cm x 2 cm breda bitar.
2. Hetta upp en wokpanna och tillsätt olja. Lägg i vitlök och ingefära och fräs dessa.
3. Lägg i morot, minimajs, ostronskivling och fräs i ca 2 min. Lägg i lök och pak choy och fräs i ytterligare ca 1 min. Salta och peppra grönsakerna.
4. Tillsätt ostronsås, vatten och rör om. Lägg i tofu och sockerärtor och låt den sjuda en stund. Tillsätt vatten med potatismjöl i och rör om.