Wokat ris med omelett och grönsaker

En skål rå ris och fyra hela tomater i bredvid.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 4
    ägg
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 2msk
    kinesisk soja
  • olja att steka i
  • 1
    gul lök
  • 2
    morötter
  • 2msk
    rapsolja
  • 6dl
    kokt ris
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Vispa ihop ägg, finhackad vitlök och soja.

2. Stek 3-4 tunna omeletter, låt dem svalna på skärbrädan.

3. Strimla löken och morötterna fint. Woka dem ca 2 minuter.

4. Vänd i riset och låt det steka med någon minut till.

5. Smaka av med salt och peppar.

6. Skär omeletten i tunna strimlor fördela dem över riset. Servera gärna grönsallad smaksatt med några droppar tabasco till.

Tips

För dej som har svårt att variera fiskpinnarna så passar den här rätten utmärkt till "pinnarna". De blir klara i ugnen samtidigt med ris och omelett.

Blanda 2 msk hot sweet chilisås med 2 msk citronsaft så får du en lätt dipsås till.

Dela det här receptet med dina vänner!