Wokat ris med omelett och grönsaker

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 4ägg
- 2klyfta(or)vitlök
- 2mskkinesisk soja
- olja att steka i
- 1gul lök
- 2morötter
- 2mskrapsolja
- 6dlkokt ris
- salt och peppar
Så lagar du
1. Vispa ihop ägg, finhackad vitlök och soja.
2. Stek 3-4 tunna omeletter, låt dem svalna på skärbrädan.
3. Strimla löken och morötterna fint. Woka dem ca 2 minuter.
4. Vänd i riset och låt det steka med någon minut till.
5. Smaka av med salt och peppar.
6. Skär omeletten i tunna strimlor fördela dem över riset. Servera gärna grönsallad smaksatt med några droppar tabasco till.
Tips
För dej som har svårt att variera fiskpinnarna så passar den här rätten utmärkt till "pinnarna". De blir klara i ugnen samtidigt med ris och omelett.
Blanda 2 msk hot sweet chilisås med 2 msk citronsaft så får du en lätt dipsås till.