Ingredienser
4portioner
<b>Soppbas</b>
- 3stsalladslökar
- 0,5ströd chilifrukt
- 2stkafirlimeblad, torkade
- matolja
- 1burk(ar)kokosmjölk
- färsk ingefära
- 2msklimejuice
- 2mskfisksås
- 2dlmjölk
<b>Dumplings</b>
- 400gfläskfärs
- 1mskfisksås
- sesamolja
- 1mskpotatismjöl
- 1stsalladslök
- 2klyfta(or)vitlök
- 1mskkoriander
- 1paketwontonplattor
- 1stägg
- salt och peppar
- 2dlböngroddar
- 0,5stchilifrukt
- korianderblad
Så lagar du
Soppbas:
Hacka salladslök och chili och fräs tillsammans med limeblad i matolja. Häll på kokosmjölken. Skala och riv en bit ingefära och pressa med handen ner saften i kokosmjölken. Tillsätt även limejuice. Låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter.
Smaka av soppan med fisksås, häll i mjölk och använd en stavmixer för att få soppan skummig.
Dumplings:
Blanda fläskfärsen med fisksås, sesamolja och potatismjöl. Hacka salladslök, vitlök och koriander och rör ner i färsblandningen. Salta och peppra.
Lägg ut wontonplattor på en skärbräda, ett par i sänder så att de inte hinner bli torra. Lägg en klick färssmet i mitten på varje platta och använd sedan äggula som lim på kanterna för att vika ihop och forma till dumplings. Koka knytena i vatten i ca 2 minuter.
Lägg över dom färdiga knytena i en skål och blanda i lite matolja.
Vid servering, lägg böngroddar, hackad chili och korianderblad i botten på serveringsskålarna. Lägg därefter 5-6 dumplings i varje skål och skeda sedan över soppan.