Wontonsoppa med kokos och koriander

Wontonsoppa med kokos och koriander

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

<b>Soppbas</b>

  • 3st
    salladslökar
  • 0,5st
    röd chilifrukt
  • 2st
    kafirlimeblad, torkade
  • matolja
  • 1burk(ar)
    kokosmjölk
  • färsk ingefära
  • 2msk
    limejuice
  • 2msk
    fisksås
  • 2dl
    mjölk

<b>Dumplings</b>

  • 400g
    fläskfärs
  • 1msk
    fisksås
  • sesamolja
  • 1msk
    potatismjöl
  • 1st
    salladslök
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 1msk
    koriander
  • 1paket
    wontonplattor
  • 1st
    ägg
  • salt och peppar
  • 2dl
    böngroddar
  • 0,5st
    chilifrukt
  • korianderblad

Så lagar du

Soppbas:

Hacka salladslök och chili och fräs tillsammans med limeblad i matolja. Häll på kokosmjölken. Skala och riv en bit ingefära och pressa med handen ner saften i kokosmjölken. Tillsätt även limejuice. Låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter.

Smaka av soppan med fisksås, häll i mjölk och använd en stavmixer för att få soppan skummig.

Dumplings:

Blanda fläskfärsen med fisksås, sesamolja och potatismjöl. Hacka salladslök, vitlök och koriander och rör ner i färsblandningen. Salta och peppra.

Lägg ut wontonplattor på en skärbräda, ett par i sänder så att de inte hinner bli torra. Lägg en klick färssmet i mitten på varje platta och använd sedan äggula som lim på kanterna för att vika ihop och forma till dumplings. Koka knytena i vatten i ca 2 minuter.

Lägg över dom färdiga knytena i en skål och blanda i lite matolja.

Vid servering, lägg böngroddar, hackad chili och korianderblad i botten på serveringsskålarna. Lägg därefter 5-6 dumplings i varje skål och skeda sedan över soppan.

Dela det här receptet med dina vänner!