Wrap med grönkålstapenade på tofu

Publicerat:
2016-03-02Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 4sttortillabröd, runda
- 60ggrönkål (ca 2 stora blad)
- 1stpaket tofu, naturell
- 2mskkapris i lag
- ½stcitron, skalet och saften
- 2mskolivolja
- ½tsktorkad mynta
- 1strödbeta, skalad
- 8stsmå kokta potatisar
- 1dltahini
- 1stcitron, saften
- 2dlvatten
- ¼tskhavssalt
Så lagar du
1. Mixa grönkål, tofu, kapris, citronskal, citronsaft, olivolja och mynta i en matberedare till små smulor. Lägg upp i en skål.
2. Lägg tahini, citronsaft, vatten och havssalt i en skål och vispa ihop det till en krämig dressing. Alternativt mixa med en stavmixer.
3. Riv rödbetan grovt på ett rivjärn och lägg i en skål
4. Platta till den kokta potatisen på skärbrädan med handen. Bred ut 2 msk tahinidressing på varje tortilla.
5. Lägg på 2 potatisar på varje tortilla och toppa med ordentligt med grönkålstapenade och 1 msk riven rödbeta.
6. Rulla ihop tortillabröden hårt och rulla rullen i smörpapper. Tejpa eller tvinna ändarna på smörpappret.
Tips: Det går också bra att rulla ihop wrapen i en varm panna för att få ett varmt bröd.