Wrap med grönkålstapenade på tofu

skuren smörgås

Publicerat:

Tillagningstid:

Prova en vegansk wrap med en tapenade på grönkål som innehåller fräscha smaker av citron och mynta. Tahinidressingen lyfter wrapen till nya höjder.

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    tortillabröd, runda
  • 60g
    grönkål (ca 2 stora blad)
  • 1st
    paket tofu, naturell
  • 2msk
    kapris i lag
  • ½st
    citron, skalet och saften
  • 2msk
    olivolja
  • ½tsk
    torkad mynta
  • 1st
    rödbeta, skalad
  • 8st
    små kokta potatisar
  • 1dl
    tahini
  • 1st
    citron, saften
  • 2dl
    vatten
  • ¼tsk
    havssalt

Så lagar du

1. Mixa grönkål, tofu, kapris, citronskal, citronsaft, olivolja och mynta i en matberedare till små smulor. Lägg upp i en skål.

2. Lägg tahini, citronsaft, vatten och havssalt i en skål och vispa ihop det till en krämig dressing. Alternativt mixa med en stavmixer.

3. Riv rödbetan grovt på ett rivjärn och lägg i en skål

4. Platta till den kokta potatisen på skärbrädan med handen. Bred ut 2 msk tahinidressing på varje tortilla.

5. Lägg på 2 potatisar på varje tortilla och toppa med ordentligt med grönkålstapenade och 1 msk riven rödbeta.

6. Rulla ihop tortillabröden hårt och rulla rullen i smörpapper. Tejpa eller tvinna ändarna på smörpappret.

Tips: Det går också bra att rulla ihop wrapen i en varm panna för att få ett varmt bröd.

Dela det här receptet med dina vänner!