Wrap med varmrökt regnbågslax och gräslök

Publicerat:
2012-12-05Ingredienser
6portioner
- 1stfärsk regnbågslax (ca 1 kg)
- 1stcitron
- 2dlcreme fraiche
- 1mskstark senap
- 1knippa(or)gräslök
- smörgåskrasse
- 1sthuvud av romansallat
- 6stmjuka tunnbröd
- salt och peppar
Så lagar du
1. Filea laxen och dra ut alla små ben med en tång. Behåll skinnet på filéerna. Salta och peppra laxfiléerna generöst och gnugga in lite rivet citronskal på köttsidan av laxfiléerna.
2. Lägg ihop filéerna med köttsidan mot varandra och placera laxen i röken tillsammans med några äppelkvistar och lite alspån.
3. Rök laxen ca 20–30 minuter tills den är helt tillagad. Låt laxen svalna och dra sedan av skinnet.
4. Rör samman creme fraiche med senap, lite rivet citronskal och lite citronsaft. Salta och peppra efter smak.
5. Lägg ut tunnbröd och fyll med sallatsblad, rökt lax, gräslök, smörgåskrasse och en klick av såsen.
6. Rulla ihop till en rulle och servera genast.