Wrap med varmrökt regnbågslax och gräslök

Tareq Taylor

Ingredienser

6portioner

  • 1st
    färsk regnbågslax (ca 1 kg)
  • 1st
    citron
  • 2dl
    creme fraiche
  • 1msk
    stark senap
  • 1knippa(or)
    gräslök
  • smörgåskrasse
  • 1st
    huvud av romansallat
  • 6st
    mjuka tunnbröd
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Filea laxen och dra ut alla små ben med en tång. Behåll skinnet på filéerna. Salta och peppra laxfiléerna generöst och gnugga in lite rivet citronskal på köttsidan av laxfiléerna.

2. Lägg ihop filéerna med köttsidan mot varandra och placera laxen i röken tillsammans med några äppelkvistar och lite alspån.

3. Rök laxen ca 20–30 minuter tills den är helt tillagad. Låt laxen svalna och dra sedan av skinnet.

4. Rör samman creme fraiche med senap, lite rivet citronskal och lite citronsaft. Salta och peppra efter smak.

5. Lägg ut tunnbröd och fyll med sallatsblad, rökt lax, gräslök, smörgåskrasse och en klick av såsen.

6. Rulla ihop till en rulle och servera genast.

Dela det här receptet med dina vänner!