Wraps med citronbakad lax

Wraps med citronbakad lax

Publicerat:

Tillagningstid:

Rika och mustiga smaker i en wrap sitter fint på fredagkvällen. Förbered allt, ställ fram och låt gästerna bygga sina egna strutar.

Ingredienser

4portioner

Lax

  • 600g
    skinn- och benfri laxfilé i bit
  • 1
    rivet skal av 1 citron
  • 2msk
    raspsolja
  • ½-1tsk
    salt
  • 140g
    tärnad eller strimlad bacon

Spetskål

  • 300-400g
    spetskål
  • 1liten
    rödlök
  • 2-3msk
    smör
  • salt
  • 3-5krm
    malen kummin

Aioli

  • 2
    äggulor
  • 1tsk
    dijonsenap
  • 1msk
    pressad citronsaft
  • 2dl
    rapsolja
  • 1-2
    pressade vitlöksklyftor, gärna färsk
  • salt, vitpeppar

Severing

  • 8st
    stora tortillabröd
  • 60-80g
    babyspenat

Så lagar du

1. Börja med aiolin. Vispa äggulorna med senap och citronsaft. Vispa i oljan först droppvis, sedan i en fin stråle, vispa rejält så det inte skär sig. Tillsätt vitlök, smaka av med salt och peppar och ställ svalt.

2. Kål: Ansa kålen och skär den i bitar, skala och finhacka rödlöken. Fräs allt i smör så det får lite färg och mjuknar. Smaka av med salt och kummin.

3. Bryn bacon knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.

4. Lax: Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i drygt 1 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper. Blanda rivet citronskal med oljan och pensla laxen, salta. Baka i ugnen 3-4 min.

5. Servering: Lägg tortillas på tallrik, bottna med spenat. Fördela kålröran, lägg på lax, smula över bacon och toppa med aioli.

Rulla ihop och hugg in!

Dela det här receptet med dina vänner!