Wraps med citronbakad lax

Publicerat:
2016-01-25Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Lax
- 600gskinn- och benfri laxfilé i bit
- 1rivet skal av 1 citron
- 2mskraspsolja
- ½-1tsksalt
- 140gtärnad eller strimlad bacon
Spetskål
- 300-400gspetskål
- 1litenrödlök
- 2-3msksmör
- salt
- 3-5krmmalen kummin
Aioli
- 2äggulor
- 1tskdijonsenap
- 1mskpressad citronsaft
- 2dlrapsolja
- 1-2pressade vitlöksklyftor, gärna färsk
- salt, vitpeppar
Severing
- 8ststora tortillabröd
- 60-80gbabyspenat
Så lagar du
1. Börja med aiolin. Vispa äggulorna med senap och citronsaft. Vispa i oljan först droppvis, sedan i en fin stråle, vispa rejält så det inte skär sig. Tillsätt vitlök, smaka av med salt och peppar och ställ svalt.
2. Kål: Ansa kålen och skär den i bitar, skala och finhacka rödlöken. Fräs allt i smör så det får lite färg och mjuknar. Smaka av med salt och kummin.
3. Bryn bacon knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.
4. Lax: Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i drygt 1 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper. Blanda rivet citronskal med oljan och pensla laxen, salta. Baka i ugnen 3-4 min.
5. Servering: Lägg tortillas på tallrik, bottna med spenat. Fördela kålröran, lägg på lax, smula över bacon och toppa med aioli.
Rulla ihop och hugg in!