Xihjan (smakrik röd bulgur)

Xihjan (smakrik röd bulgur)

Publicerat:

Tillagningstid:

Ihjan eller xihjan från Mellanöstern görs på lite grövre bulgur och serveras varm som smakrikt tillbehör eller på buffébordet.

Ingredienser

3 - 5portioner

  • 3dl
    grovmalen röd bulgur
  • 6dl
    vatten
  • ½
    gul lök
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 1st
    liten gul paprika
  • 1st
    tomat
  • ½msk
    tomatpuré
  • ½tsk
    paprikapuré
  • 4msk
    matolja
  • salt & nymalen svartpeppar

Så lagar du

1. Finhacka lök, vitlök och paprika. Häll oljan i en kastrull och stek lök och paprika i några minuter.

2. Skala tomaten, ta ur kärnorna och finhacka. Tillsätt sedan tomat och resten av kryddorna i kastrullen.

3. Häll över bulgur, vatten och rör om. Smaka av med salt. Koka upp allt och låt sedan sjuda tills bulgurn blivit klar, cirka 25minuter. Rör om lite och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!