Xihjan (smakrik röd bulgur)

Publicerat:
2015-12-29Tillagningstid:
Ihjan eller xihjan från Mellanöstern görs på lite grövre bulgur och serveras varm som smakrikt tillbehör eller på buffébordet.
Ingredienser
3 - 5portioner
- 3dlgrovmalen röd bulgur
- 6dlvatten
- ½gul lök
- 2klyfta(or)vitlök
- 1stliten gul paprika
- 1sttomat
- ½msktomatpuré
- ½tskpaprikapuré
- 4mskmatolja
- salt & nymalen svartpeppar
Så lagar du
1. Finhacka lök, vitlök och paprika. Häll oljan i en kastrull och stek lök och paprika i några minuter.
2. Skala tomaten, ta ur kärnorna och finhacka. Tillsätt sedan tomat och resten av kryddorna i kastrullen.
3. Häll över bulgur, vatten och rör om. Smaka av med salt. Koka upp allt och låt sedan sjuda tills bulgurn blivit klar, cirka 25minuter. Rör om lite och servera.