Yoghurtdessert med marinerad persika, kanderade mandlar och passionsfrukt

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Vaniljyoghurt
- 4dlmatlagningsyoughurt
- 1stvaniljstång
- 1dlflorsocker
Marinerade persikor
- 2stpersikor (eller nektariner)
- 1/2-1kruk(or)färsk citronmeliss
- 2mskråsocker
Kanderade mandlar
- 1 1/2dlmandlar
- 2msksocker
- 2mskvatten
- 4stpassionsfrukter
Så lagar du
1: Börja med de kanderade mandlarna:
Rosta mandlarna i en torr stekpanna tills de fått färg. Häll på socker och vatten och vänta tills allt vatten dunstar bort och mandlarna blivit lite vita. Rör om med trägaffel hela tiden. Sänk värmen och fortsätt steka tills allt socker smält. Lägg upp på bakplåstpapper och låt svalna.
2. Gör sedan persikorna:
Stöt citronmelissen och råsockret i en mortel.
Hacka persikorna i små tärningar och blanda i.
Lägg i botten av ett glas och toppa med yoghurten, som du blandat med florsocker och urskrapad vaniljstång.
3. Skrapa ur fyra passionsfrukter och fördela ovanpå yoghurten. Toppa med kanderade mandlar.
Kostnad: 18 kronor per portion.