Yoghurtdessert med marinerad persika, kanderade mandlar och passionsfrukt

Yoghurtdessert med marinerad persika, kanderade mandlar och passionsfrukt

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

Vaniljyoghurt

  • 4dl
    matlagningsyoughurt
  • 1st
    vaniljstång
  • 1dl
    florsocker

Marinerade persikor

  • 2st
    persikor (eller nektariner)
  • 1/2-1kruk(or)
    färsk citronmeliss
  • 2msk
    råsocker

Kanderade mandlar

  • 1 1/2dl
    mandlar
  • 2msk
    socker
  • 2msk
    vatten
  • 4st
    passionsfrukter

Så lagar du

1: Börja med de kanderade mandlarna:

Rosta mandlarna i en torr stekpanna tills de fått färg. Häll på socker och vatten och vänta tills allt vatten dunstar bort och mandlarna blivit lite vita. Rör om med trägaffel hela tiden. Sänk värmen och fortsätt steka tills allt socker smält. Lägg upp på bakplåstpapper och låt svalna.

2. Gör sedan persikorna:

Stöt citronmelissen och råsockret i en mortel.

Hacka persikorna i små tärningar och blanda i.

Lägg i botten av ett glas och toppa med yoghurten, som du blandat med florsocker och urskrapad vaniljstång.

3. Skrapa ur fyra passionsfrukter och fördela ovanpå yoghurten. Toppa med kanderade mandlar.

Kostnad: 18 kronor per portion.

Dela det här receptet med dina vänner!