Yoghurtpannacotta med ljumma bär och riven choklad

Publicerat:
2017-01-11Tillagningstid:
Yoghurt ger lite extra syra och sänker fetthalten, vilket tillför fräschör. Om du vill kunna stjälpa upp pannacottan på ett serveringsfat kan du tillsätta ett extra gelatinblad. Men var försiktig, för nyckeln till en god pannacotta är att använda så lite gelatin som möjligt.
Ingredienser
4 - 6portioner
Pannacotta
- 4stgelatinblad
- 4dlvispgrädde
- 1dlsocker
- ½stcitron, det rivna skalet
- 4dlnaturell yoghurt
Till servering
- 200gfrusna hallon eller andra valfria bär
- 1tskvaniljsocker
- 2msksocker
- 1mskcitronsaft
- 200gvit choklad
Så lagar du
1. Pannacotta: Blötlägg gelatinet i vatten. Hetta upp grädde, socker och citronskal i en kastrull. Sockret ska lösas. Tillsätt det blötlagda gelatinet och låt sedan svalna tills massan är fingervarm. Tillsätt yoghurt och häll i formar.
Obs: Yoghurten får inte bli varm, då den kan skära sig.
2. Kyl i minst 4 timmar eller över natten.
3. Till servering: Värm hallon i en liten kastrull med vaniljsocker, socker och citronsaft tills sockret är löst.
4. Stjälp upp pannacottan eller servera den i glas med ljumna bär och lite riven vit choklad.