Zalabi (arabiska munkar)

Ingredienser
50portioner
- 1ststor kall kokt potatis
- ½paketjäst
- 3dlljummet vatten
- 1dlnaturell yoghurt
- 5dlvetemjöl
- 1tsksalt
- 3mskpotatismjöl
- solrosolja till fritering
Sockerlag
- 6dlströsocker
- 2dlvatten
- 1mskcitronsaft
Så lagar du
Zalabi
1. Mosa eller finriv potatisen. Lös upp jästen i vattnet och blanda med övriga ingredienser till en smidig smet. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 20 minuter.
2. Blöt handen i kallt vatten och forma degen till små köttbullstora bollar som friteras i olja, 180 grader, tills de är gyllenbruna. Lyft upp bollarna och lägg dem direkt i sockerlagen. Servera genast.
Sockerlag
1. Blanda ingredienserna till sockerlagen i en kastrull och koka samman till en klar vätska. Låt svalna.