Zebrakladdkaka

Publicerat:
2021-06-02Tillagningstid:
Alla har ätit kladdkaka, men har du testat randig kladdkaka med vit choklad? Kanske kan den här smarriga zebrakladdkakan bli din nya favorit!
Ingredienser
4portioner
Chokladsmet
- 125gsmör, smält
- 2ägg
- 2dlströsocker
- 1 ½dlvetemjöl
- 1krmsalt
- 4mskkakao
Vit chokladsmet
- 100gsmör, smält
- 2ägg
- 1 ½dlströsocker
- 100gvit choklad, smält
- 1krmsalt
- 1tskvaniljsocker
- 2dlvetemjöl
Övrigt
- bakplåtspapper
- smör, till att smöra kladdkakeform
- spritspåse, eller en tillklippt liten plastpåse
Så lagar du
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Klä en kladdkakeform med avtagbar botten med bakplåtspapper i botten. Smöra kanterna.
Chokladsmet
- Blanda ägg och socker i en bunke.
- Blanda de torra ingredienserna (mjöl, salt, kakao) i en annan bunke.
- Blanda ner de torra ingredienserna i ägg- och sockerblandningen.
- Vänd ner det smälta smöret och rör runt.
- Lägg smeten i en spritspåse.
Vit chokladsmet
- Smält den vita chokladen, antingen över vattenbad eller i en mikrovågsugn.
- Blanda ägg och socker i en bunke.
- Blanda de torra ingredienserna (mjöl, salt, vaniljsocker) i en annan bunke.
- Blanda ner de torra ingredienserna i ägg- och sockerblandningen.
- Vänd ner smöret och den smälta vita choklade och rör runt.
- Lägg smeten i en spritspåse.
Så gör du kakan randig
- Börja med att spritsa en klick chokladsmet i mitten av kladdkakeformen.
- Spritsa sedan en klick vit chokladsmet i mitten av formen så att den bruna klicken flyter ut och blir som en ring runt den vita.
- Spritsa sen en chokladsmetsklick i den vita klicken i mitten och fortsätt att varva klickar av den vita- och bruna smeten. Spritsa hela tiden i mitten av formen. Ibland behöver man slå lite under kladdkakeformen för att smeten ska flyta ut, men till slut har du fått en randig smet som är redo att gräddas.
- Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
- Ta ut och låt svalna helt innan ni hugger in!
Servera gärna glass eller vispgrädde till din nybakade zebrakladdkaka.