Zeinas kycklingsouvlaki

Publicerat:
2019-09-25Tillagningstid:
Grekiska kycklingspett är så läckra att slänga upp pågrillen. Marinera gärna kycklingen minst 8 timmar dagen innan, då går det snabbt att grilla dem dagen efter och kycklingen blir desto godaste om den får marineras några timmer i kylen.
Ingredienser
4 - 6portioner
- 900gkycklingfilé
Marinad
- 1citron, saften
- 3klyfta(or)vitlök, pressade
- 2mskoregano, torkad
- ½dlolivolja
- salt och peppar
Så lagar du
1. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och ställ åt sidan.
2. Skär kycklingen i bitar. Häll över marinaden och blanda allting ordentligt.
3. Täck med plast och låt gärna kycklingen marineras i kylen några timmar. Gärna över natten. Om du inte har tid att vänta så kan du låta kycklingen marineras i rumstemperatur i 30 min.
4. Trä kycklingbitarna på spett. Grilla i ugn eller på grillen.
5. Värm ugnen till 225°C med grillfunktion på.
6. Lägg spetten på ett galler och ställ på en plåt. Sätt in mitt i ugnen och grilla i ca 15 min.
7. Om du använder utegrill: Grilla kycklingen ca 6-8 minuter på varje sida.