Zeinas manaish

Publicerat:
2019-09-12Tillagningstid:
Ingredienser
18portioner
- 50gfärsk jäst eller 12 g torrjäst
- 4dlljummet vatten
- 1dlljummen mjölk
- 50gsmör
- ca 12dlvetemjöl special
- 1tsksalt
- ½tsksocker
Fyllning med zaatar
- ca 3dlzaatar utspädd med olja - lika delar raps och olivolja
Fyllning med ost
- 300gfetaost
- 200griven ost
- nigellafrön till garnering över osten
Så lagar du
1. Smält smöret, blanda med mjölk och vatten. Lös upp jästen och tillsätt sedan övriga ingredienser och knåda degen smidig. Se till att knåda degen ordentligt och en bra stund. Tillsätt eventuellt mer mjöl om degen känns för kladdig men ha inte i för mycket. Du vill inte få en torr och kompakt deg. Täck bunken med en plastpåse och låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller i kylen över natten.
2. Späd ut zaatar med olja tills den får en lagom rinnig konsistens, den påminner om pesto.
3. Häll ut degen på mjölat bakbord och tryck ut ca 16-18 st bollar. Täck bollarna ordentligt med en bakduk och låt vila i ca 15 min. Värm ugnen till 225°C.
4. Kavla ut en boll utan att göra den för tunn, en för tunn zaatarpizza blir hård. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper, rör runt zaatarblandningen en gång till och smeta sedan ut ca 1-2 msk över degen eller strö ostblandningen över.
5. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 min. Så fort du tagit ut plåten för du över pizzorna på en bricka och täcker genast med en bakduk så de inte hårdnar. När de svalnat lägger du dem i en plastpåse. De kan frysas in och håller sig i frysen upp till 3 månader.