Zeinas vitlöksbröd

Publicerat:
2021-12-01Tillagningstid:
Läckra vitlöksbröd formade som minipizzor. Goda att servera som tillbehör till maten eller på buffén!
Ingredienser
10portioner
Degen
- 20gfärsk jäst eller 2 tsk torrjäst
- 2 ½dlvatten
- ca 4-5dlvetemjöl special
- 1dldurumvete (ger en fin frasig konsistens på degen)
- ½dlolivolja eller rapsolja
- 1tsksalt
- ½tsksocker
Vitlökssmör
- 100gsmör
- 3vitlöksklyftor
- 2tsktorkad oregano
- 2mskfinhackad färsk persilja
- 1dlriven parmesan
Topping
- 100griven ost
- cocktailtomater, chili, mozzarella
Så lagar du
- Börja med degen. Lös upp jästen med ljummet vatten. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda ordentligt i 10 minuter. Låt degen vila i 10 min.
- Dela degen i 10 bitar och forma till bollar. Lägg degbollarna på en bricka, täck med plast och lät jäsa i rumstemperatur i 60 min eller i kylen över natten.
- Förbered vitlökssmöret. Blanda rumstempererad smör med pressade vitlöksklyftor, oregano, persilja och riven parmesanost.
- Förbered sedan toppingen som du har valt. Hacka cocktailtomaterna och chili i skivor.
- Värm ugnen till 225°. Tryck ut en degboll med fingrarna till en rund liten pizza. Bred vitlökssmör på pizzan. Toppa med riven ost och topping, som t ex tomat, chili, mozzarella och tomat osv.
- Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Baka sedan mitt i ugnen i 10 min, tills pizzorna blir gyllene.
- Servera gärna nybakade och varma.