Ingredienser
4portioner
- 800ghel vit fisk
- ljus kinesisk soya
- olja till pensling
- 5cm ingefära
- 5stvårlökar
- 1msktorkade nejlikor
- 3kvist(ar)koriander
- salt och vitpeppar
Så lagar du
Rensa fisken och skär tre skåror på fiskens båda sidor. Placera den på ett stort fat och pensla med soja och olja.
Skala ingefäran och skär upp den och vårlöken i lika stora strimlor. Lägg ingefära, vårlök, nejlikor och koriander ovanpå fisken. Salta och peppra.
Ställ ner fisken i en stor kinesisk ångkokare och lägg på locket. Har du ingen ångkokare, ta en stor stekpanna eller kastrull och placera en eldfast skål i botten. Slå på vatten, ställ ner fiskfatet och lägg på lock. Vattnet ska bara puttra.
När fiskköttet blivit vitt och släpper lätt från benen är fisken färdig. Häll överlite spad och soja och ät servera med ris.
Recept av syskonen Cheung.