Zheng Yu - ångkokt hel fisk

Zheng Yu - ångkokt hel fisk

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 800g
    hel vit fisk
  • ljus kinesisk soya
  • olja till pensling
  • 5
    cm ingefära
  • 5st
    vårlökar
  • 1msk
    torkade nejlikor
  • 3kvist(ar)
    koriander
  • salt och vitpeppar

Så lagar du

Rensa fisken och skär tre skåror på fiskens båda sidor. Placera den på ett stort fat och pensla med soja och olja.

Skala ingefäran och skär upp den och vårlöken i lika stora strimlor. Lägg ingefära, vårlök, nejlikor och koriander ovanpå fisken. Salta och peppra.

Ställ ner fisken i en stor kinesisk ångkokare och lägg på locket. Har du ingen ångkokare, ta en stor stekpanna eller kastrull och placera en eldfast skål i botten. Slå på vatten, ställ ner fiskfatet och lägg på lock. Vattnet ska bara puttra.

När fiskköttet blivit vitt och släpper lätt från benen är fisken färdig. Häll överlite spad och soja och ät servera med ris.

Recept av syskonen Cheung.

Dela det här receptet med dina vänner!