Zoodles (zucchinipasta) med grönkålspesto

Publicerat:
2016-10-04Tillagningstid:
Perfekt vegetarisk lunchrätt, som tillbehör eller bufférätt.
Ingredienser
4portioner
- 2stzucchini
- 3dlfärsk grönkål, hackad
- 1dlvalnötter, rostade
- 1dllagrad hårdost, riven
- 1dlolivolja
- 2mskpressad citron
- 3mskdill, skuren
- 2stvitlöksklyftor
- salt och svartpeppar
Så lagar du
1. Strimla squash i spiralizer eller hyvla med potatisskalaren.
2. Mixa grönkål, nötter och ost. Tillsätt olja, citron, dill och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
3. Blanda med zucchini.
Tips: Om du önskar mjukare zucchini kan du hastigt ånga eller fräsa den innan du blandar med peston. Bygg på rätten genom att tillsätta hackat äpple, romainesallad eller andra grönsaker du gillar.