Zucchiniplättar och zucchiniblomsplättar

Zucchiniplättar och zucchiniblomsplättar.

Publicerat:

Tillagningstid:

Zucchini och zucchiniblommor har en mild fin smak och passar fint i dessa snabblagade plättar. Getostkräm passar fint till men det går bra att smula t.ex fetaost över istället.

Ingredienser

4portioner

Plättar

  • 1st
    zucchini/ca 20 stycken blommor
  • 2st
    ägg
  • ½tsk
    salt
  • 2dl
    mjölk
  • 1dl
    mjöl
  • 1st
    vitlöksklyfta, riven
  • ½dl
    finhackad mynta
  • olja till stekningen

Getostkräm

  • 200g
    getost
  • 2dl
    créme fraiche
  • 1tsk
    honung
  • olivolja
  • örter som timjan eller rosmarin

Så lagar du

1. Börja med getostkrämen, mixa getost, creme fraiche och honung till en jämn kräm (använd gärna matberedare).Ringla över lite olja och gärna lite finhackade örter.

2. Riv zucchinin grovt och lägg den i ett durkslag. Låt rinna av.

3. Vispa ihop ägg med hälften av mjölken. Tillsätt mjöl och vispa det slätt. Tillsätt resten av mjölken. (Låt gärna smeten stå till sig i kylskåpet någon timma om du kan.)

4. Krama ur all vätska ur zucchinin och vänd ner den och den finhackade myntan i pannkakssmeten. Alternativt doppa zucchiniblommor i plättsmeten.

5. Stek lite smet i taget i lite olja till en frasig plätt och servera plättarna med getostkräm och en sallad.

Dela det här receptet med dina vänner!