Zucchiniplättar och zucchiniblomsplättar

Publicerat:
2016-08-31Tillagningstid:
Zucchini och zucchiniblommor har en mild fin smak och passar fint i dessa snabblagade plättar. Getostkräm passar fint till men det går bra att smula t.ex fetaost över istället.
Ingredienser
4portioner
Plättar
- 1stzucchini/ca 20 stycken blommor
- 2stägg
- ½tsksalt
- 2dlmjölk
- 1dlmjöl
- 1stvitlöksklyfta, riven
- ½dlfinhackad mynta
- olja till stekningen
Getostkräm
- 200ggetost
- 2dlcréme fraiche
- 1tskhonung
- olivolja
- örter som timjan eller rosmarin
Så lagar du
1. Börja med getostkrämen, mixa getost, creme fraiche och honung till en jämn kräm (använd gärna matberedare).Ringla över lite olja och gärna lite finhackade örter.
2. Riv zucchinin grovt och lägg den i ett durkslag. Låt rinna av.
3. Vispa ihop ägg med hälften av mjölken. Tillsätt mjöl och vispa det slätt. Tillsätt resten av mjölken. (Låt gärna smeten stå till sig i kylskåpet någon timma om du kan.)
4. Krama ur all vätska ur zucchinin och vänd ner den och den finhackade myntan i pannkakssmeten. Alternativt doppa zucchiniblommor i plättsmeten.
5. Stek lite smet i taget i lite olja till en frasig plätt och servera plättarna med getostkräm och en sallad.