Zucchinisallad med kantarellsmör

Publicerat:
2022-08-31Tillagningstid:
Den här salladen handlar om konsistenser och att använda sig av mer är bara frukterna från sin Zucchiniplanta.
Ingredienser
4portioner
- 2stzucchini
- 2stzucchiniblommor (kan uteslutas)
- 2stzucchinistjälkar (kan skippas)
- 200gkantareller
- 1stscharlottenlök
- 1stvitlöksklyfta
- 100gsmör
- 1msksherryvinäger
- salt och peppar
- olivolja till stekning
Lag
- 1dlättika
- 1dlsocker
- 2dlvatten
Så lagar du
Putsa och dela ner kantarellerna, finhacka lök och vitlök.
Stek kantarellerna i en klick smör på medelvärme tills de är gyllenbruna och tillsätt lök, vitlök och låt fräsa i 1 minut. Blanda den stekta varma svampen med resterande smör och rör tills det mjuknar
Smaka av med vinäger, salt och peppar.
Skiva 1,5 zucchini i 1-2cm skivor, stek hastigt i het panna.
Skiva den sista halvan zucchini tunt (gärna på mandolin) och lägg ned i isvatten.
Skala stjälkarna med en vass potatisskalare så den yttersta hinnan försvinner och du får ett nästan transparent rör och dela ner i 2 centimeters bitar.
Koka upp ättika, socker och vatten och slå den varma lagen över stammarna. Låt svalna.
Servering
- Varva stekt zucchini med den råa zucchinin och toppa med det ljumna kantarellsmöret.
- Avsluta med blommorna och den picklade stjälken.