Bakad kålrot med apelsincarpaccio

Publicerat:
2018-12-05Tillagningstid:
En vegansk klassiker till julbordet. Man kan skära kålroten i bitar och rosta i ugn i 30 minuter på 200 grader om man inte vill nattbaka den. Den intensiva smaken som kommer efter nattbakningen är en helt annan kålrotssmak än vad man är van vid. Värt att testa.
Ingredienser
4 - 8portioner
- 1kålrot
- 2apelsiner
- 1näve grönkål, hackad
- 2dlbruna linser, kokta
- 4mskrostad lök
- 2mskolivolja
- 1mskbalsamicovinäger
- 2nypa(or)flingsalt
- svartpeppar, nymalen
Så lagar du
1. Kvällen innan: sätt ugnen på 120 grader. Baka kålroten över natten utan fläkt.
2. Morgonen: ta ut kålroten och låt svalna något. Lägg i kyl.
3. Kvällen för servering: Skala kålroten med kniv försiktigt. Skär små bitar av den.
4. Skala apelsinen med kniv. Skiva den tunt och lägg ut på 4 små tallrikar.
5. Strö över den hackade grönkålen.
6. Portionera ut linserna och kålrotsbitarna. Skvätt ut olivolja och balsamicon. Strössla ut den rostade löken. Servera direkt.