Frasig fetaost med picklad rödlök, ugnsbakad tomat och machésallad

Publicerat:
2024-05-13Det här är en riktig vinnare. Fetaosten steks i en frasig pangratto och blir härligt krämig.
Ingredienser
4portioner
Fetaosten
- 2bit(ar)fetaost
- 1dlvetemjöl
- 1ägg
- 1dlpangratto
Pangratto
- 2vitlöksklyftor, krossade
- 0,5dlolivolja
- 1dlströbröd, eller krossade crostini naturella
- 0,5dlpersilja, hackad
- machésallad
- ugnsbakade tomater
- picklad rödlök
- ev vitlöksdressing
Så lagar du
- Torka av fetaosten och vänd den i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist med pangratto.
- Stek osten i rikligt med rapsolja i en stekpanna på medelhög temperatur tills den fått en gyllene färg.
- Vänd osten försiktigt med hjälp av två stekspadar. Viktigt att inte steka i för hög värme så att den bränns och osten smälter ut.
- Servera med ungsbakade tomater, machésallad och ev vitlöksdressing.