Freddes Jullax med saffran

Publicerat:
2024-12-02Freddes Jullax med saffran med smak av pepparrot
Ingredienser
4portioner
- 600glaxfilé
- 1litervatten
- 4msksalt
- 2mskströsocker
- 2,5dlgrädde
- 1krmsvrtpeppar
- 1dlhackad färsk dill
- 1tskpressad citron
- 5mskriven pepparrot
- 0,5gsaffran
- färsk dill
Så lagar du
- Lägg laxen i en ugnssäker form. Vatten, salt och socker och häll i formen, lagen ska täcka laxen. Låt ligga 30 min.
- Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
- Ta upp laxen och häll bort lagen.
- Blanda grädde, pepparrot, saffran, dill och citronsaft i formen. Lägg i laxen. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min.
- Strö över dill.
- Servera med kokta grönsaker och pressad potatis.