Freddes inkokta lax

Fat med inkokt lax, potatis och sparris

Ingredienser

6portioner

  • 1kg
    lax

Lag

  • 1st
    rödlök, skivad
  • 1st
    morot
  • 1,5dl
    ättiksprit 12%
  • 6dl
    vatten
  • 2msk
    salt
  • 1dl
    strösocker
  • 6st
    kryddpepparkorn
  • 6st
    vitpepparkorn, hela
  • 2st
    lagerblad
  • hela stjälkar av dill

Så lagar du

Sätt ugnen på 150 grader. 

  1.  Koka upp lagen och låt den sjuda medan du förbereder laxen. 
  2. Lägg lax i en ugnsform med höga kanter. 
  3. Sila lagen över fisken och täck med folie. Spara löken från lagen. 
  4. Sätt i en kökstermometer i mitten av laxen och ställ in formen mitt i ugnen. Ta ut laxen när termometern visar 55 grader. 
  5. Låt svalna så snabbt som möjligt. Kan serveras både lätt ljummen och kall dagen efter. 

Dela det här receptet med dina vänner!