Freddes saftiga vegetariska cheeseburgare

Vegetariska hamburgare

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    formbar vegetarisk färs
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,5dl
    dijonsenap
  • 80g
    cheddarost
  • 2st
    rödlökar
  • 4st
    hamburgergurka
  • 4st
    vegetariska baconskivor
  • smör till stekning
  • 4st
    franska Brioche hamburgerbröd

Så lagar du

  1. Skiva löken tunt och lägg i kall vatten och skölj för att få bort bittersmak.
  2. Skär bröden och gör rent stekpannan, i den skall bröden stekas.
  3. Blanda salt, peppar och dijonsenap i färsen.
  4. Dela färsen i lika stora bitar och forma fyra hamburgare, pressa ihop färsen utan att arbeta med den för mycket.
  5. Stek bröden i en torr panna så de får lite stekyta.
  6. Platta till burgarna och stek på hög värme i en panna utan fett, köttet släpper fett som burgarna steks i. Tryck till burgarna medan de steks för de har en förmåga att dra ihop sig och resa sig. Stek ca 2 minuter per sida, ge burgarna ordentligt med stekyta. När det börjar bli färdiga, lägg på osten på varje burgare.
  7. Lägg hamburgarna på brödet, låt köttsaften rinna ner i brödet och ge smak. Toppa med  lök, bacon och gurka. Klicka och bred på majonnäsen på toppen och lägg ihop burgarna. Servera och ät på direkten!

Dela det här receptet med dina vänner!