Freddes saftiga vegetariska cheeseburgare
Ingredienser
4portioner
- 600gformbar vegetarisk färs
- salt
- svartpeppar
- 0,5dldijonsenap
- 80gcheddarost
- 2strödlökar
- 4sthamburgergurka
- 4stvegetariska baconskivor
- smör till stekning
- 4stfranska Brioche hamburgerbröd
Så lagar du
- Skiva löken tunt och lägg i kall vatten och skölj för att få bort bittersmak.
- Skär bröden och gör rent stekpannan, i den skall bröden stekas.
- Blanda salt, peppar och dijonsenap i färsen.
- Dela färsen i lika stora bitar och forma fyra hamburgare, pressa ihop färsen utan att arbeta med den för mycket.
- Stek bröden i en torr panna så de får lite stekyta.
- Platta till burgarna och stek på hög värme i en panna utan fett, köttet släpper fett som burgarna steks i. Tryck till burgarna medan de steks för de har en förmåga att dra ihop sig och resa sig. Stek ca 2 minuter per sida, ge burgarna ordentligt med stekyta. När det börjar bli färdiga, lägg på osten på varje burgare.
- Lägg hamburgarna på brödet, låt köttsaften rinna ner i brödet och ge smak. Toppa med lök, bacon och gurka. Klicka och bred på majonnäsen på toppen och lägg ihop burgarna. Servera och ät på direkten!