Glöggelé med vit chokladmousse och rostad pepparkaka

Publicerat:
2016-12-08Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Glöggelé
- 3stgelatinblad
- 2dlalkoholfri glögg
Vit chokladmousse
- 2½dlvispgrädde
- 150gvit choklad, grovhackad
- 125gmascarpone
Till servering
- 10-12stsmulade pepparkakor
Så lagar du
1. Glöggelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Värm glöggen försiktigt till 40–50°. Ta upp gelatinet med lite av vattnet, smält dem i lite av den varma glöggen under omrörning. Rör ut i resten av glöggen så det fördelar sig väl. Häll försiktigt ner i fyra glas, låt svalna lite innan du ställer in dem i kylen – försiktigt så det inte skvalpar. Låt stelna minst 2 timmar, gärna över natten.
2. Mousse: Koka upp grädden. Ta från värmen och smält chokladen däri. Häll i en skål och ställ i kyl några timmar eller över natten. Inför servering, vispa upp blandningen hårdare än vanlig vispgrädde och vänd ner mascarponen.
3. Servering: Rosta pepparkakssmulorna i torr panna tills de får lite färg och doftar härligt. Fördela moussen ovanpå gelén och toppa med smulorna.