Griljerad blomkål med senap

En skärbräda i trä, på den ligger en blomkål som skivats till hälften.

Publicerat:

Tillagningstid:

Varför inte variera skinkan på julbordet med en härlig blomkål.

Ingredienser

8portioner

  • ca 600g
    blomkål
  • 1msk
    olja
  • salt
  • peppar
  • 0,5kruk(or)
    basilika
  • 0,5 dl
    ströbröd
  • 1st
    äggula
  • 0,5dl
    senap

Så lagar du

1. Ansa blomkålen.

2. Lägg den i en ugnssäker form. Pensla kålen med olja och krydda med salt och peppar.

3. Sätt formen mitt i ugnen. Blomkålen tar ca 1 timme

4. Mixa basilika och ströbröd.

5. Ta ut kålen ur ugnen. Höj ugnstemperaturen till 225˚C.

6. Blanda äggula och senap och bred på kålen. Strö ströbrödet över senapen. Sätt in mitt i ugnen 10-15 minuter, eller tills det fått fin färg.

Dela det här receptet med dina vänner!