Griljerad blomkål med senap

Publicerat:
2022-12-08Tillagningstid:
Varför inte variera skinkan på julbordet med en härlig blomkål.
Ingredienser
8portioner
- ca 600gblomkål
- 1mskolja
- salt
- peppar
- 0,5kruk(or)basilika
- 0,5 dlströbröd
- 1stäggula
- 0,5dlsenap
Så lagar du
1. Ansa blomkålen.
2. Lägg den i en ugnssäker form. Pensla kålen med olja och krydda med salt och peppar.
3. Sätt formen mitt i ugnen. Blomkålen tar ca 1 timme
4. Mixa basilika och ströbröd.
5. Ta ut kålen ur ugnen. Höj ugnstemperaturen till 225˚C.
6. Blanda äggula och senap och bred på kålen. Strö ströbrödet över senapen. Sätt in mitt i ugnen 10-15 minuter, eller tills det fått fin färg.