Grillad renmärg på ett flatbread med äppelchutney och citron

På ett träbord står en skärbräda i trä, vi ser ett platt bröd toppat med märg och en äppelchutney

Publicerat:

Tillagningstid:

En mysig, aromatisk och välsmakande förrätt som passar fint ute i skogen eller hemma på verandan.

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    märgben av ren
  • 1ark
    aluminiumfolie

Flatbread

  • 260g
    mjöl
  • 1,5tsk
    bakpulver
  • 1tsk
    salt
  • 2msk
    rapsolja
  • 1tsk
    socker
  • 175ml
    vatten

Äpplechuttny

  • 1st
    stor gul lök, finhackad
  • 3st
    äpple, grovt tärnad
  • 1msk
    socker
  • 2msk
    vitvinsvinäger
  • 0,5tsk
    salt

övrigt

  • 1st
    citron
  • 1st
    äpple, skivad i stavar
  • timjansblad

Så lagar du

Lägg märgbenen i folie och grilla dom i grillen i minst 20min eller tills möärgen börjar släppa från benet, det går att rosta i ugn med på 200°c i ca 20-30min. Ta ut och lossa märgen från benet. 

Fräs lök och äpple i en stekpanna på medelvärme, gå i med socker, vinäger och salt, låt puttra ca 10min. 

Blanda ihop degen till flatbread, låt stå ca 5min. Dela degen i 6st lika stora bitar och kavla ut, stek direkt på grillen eller i en varm stekpanna ca 2-3min på varje sida. 

Montera sedan brödet med äppelchutney i botten följt av benmärg, toppa med äppelstavar, citron och timjansblad. 

Dela det här receptet med dina vänner!