Grillad renmärg på ett flatbread med äppelchutney och citron

Publicerat:
2023-06-15Tillagningstid:
En mysig, aromatisk och välsmakande förrätt som passar fint ute i skogen eller hemma på verandan.
Ingredienser
4portioner
- 1kgmärgben av ren
- 1arkaluminiumfolie
Flatbread
- 260gmjöl
- 1,5tskbakpulver
- 1tsksalt
- 2mskrapsolja
- 1tsksocker
- 175mlvatten
Äpplechuttny
- 1ststor gul lök, finhackad
- 3stäpple, grovt tärnad
- 1msksocker
- 2mskvitvinsvinäger
- 0,5tsksalt
övrigt
- 1stcitron
- 1stäpple, skivad i stavar
- timjansblad
Så lagar du
Lägg märgbenen i folie och grilla dom i grillen i minst 20min eller tills möärgen börjar släppa från benet, det går att rosta i ugn med på 200°c i ca 20-30min. Ta ut och lossa märgen från benet.
Fräs lök och äpple i en stekpanna på medelvärme, gå i med socker, vinäger och salt, låt puttra ca 10min.
Blanda ihop degen till flatbread, låt stå ca 5min. Dela degen i 6st lika stora bitar och kavla ut, stek direkt på grillen eller i en varm stekpanna ca 2-3min på varje sida.
Montera sedan brödet med äppelchutney i botten följt av benmärg, toppa med äppelstavar, citron och timjansblad.