Italienska köttbullar med tomatsås

En svart tallrik med en platt pasta, två stora köttbullar och en slät tomatsås.

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    blandfärs
  • 2tsk
    djjonsenap
  • 1
    ägg
  • 2dl
    grädde
  • 1dl
    ströbröd
  • salt och svartpeppar

Tomatsås

  • 2
    gula lökar
  • 4
    vitlöksklyftor
  • 3msk
    tomatpuré
  • 1burk(ar)
    krossad tomat med vitlöksmak
  • 20
    cocktailtomater
  • 4
    tomater
  • 0,5msk
    basilika
  • 0,5msk
    timjan
  • 0,5msk
    rosmarin
  • 0,5msk
    oregano
  • 0,5tsk
    cayennepeppar
  • 3msk
    socker
  • salt och peppar

Så lagar du

  1. Blanda dijonsenap, ägg, grädde och ströbröd, vispa ihop.
  2. Blanda ner färs och krydda med svartpeppar och salt.
  3. Rulla ganska stora köttbullar. Stek dem tills de fått fin brun yta.

Tomatsås

  1. Skär lök och tomater i tärningar, fräs allt i olja, pressa ner vitlök och rör om.
  2. Häll ner krossade tomater och kryddor. Låt koka en stund och mixa såsen slät. Smaka av.
  3. När du är nöjd med smaken lägger du ner köttbullarna i tomatsåsen.

Dela det här receptet med dina vänner!