Italienska köttbullar med tomatsås

Publicerat:
2023-10-23Ingredienser
4portioner
- 600gblandfärs
- 2tskdjjonsenap
- 1ägg
- 2dlgrädde
- 1dlströbröd
- salt och svartpeppar
Tomatsås
- 2gula lökar
- 4vitlöksklyftor
- 3msktomatpuré
- 1burk(ar)krossad tomat med vitlöksmak
- 20cocktailtomater
- 4tomater
- 0,5mskbasilika
- 0,5msktimjan
- 0,5mskrosmarin
- 0,5mskoregano
- 0,5tskcayennepeppar
- 3msksocker
- salt och peppar
Så lagar du
- Blanda dijonsenap, ägg, grädde och ströbröd, vispa ihop.
- Blanda ner färs och krydda med svartpeppar och salt.
- Rulla ganska stora köttbullar. Stek dem tills de fått fin brun yta.
Tomatsås
- Skär lök och tomater i tärningar, fräs allt i olja, pressa ner vitlök och rör om.
- Häll ner krossade tomater och kryddor. Låt koka en stund och mixa såsen slät. Smaka av.
- När du är nöjd med smaken lägger du ner köttbullarna i tomatsåsen.