Julköttbullar

ett brunt porslinsfat är fyllt med köttbullar.

Publicerat:

Tillagningstid:

En riktig klassiker, inte bara på julen, den Svenska köttbullen fungerar i de flesta lägen, vare sig det är bjudning eller vardag.

Ingredienser

6portioner

  • 1dl
    ströbröd
  • 2dl
    vispgrädde
  • 500g
    nötfärs
  • 1st
    gul lök, finhackad
  • 1st
    ägg
  • 1tsk
    salt
  • 0,5tsk
    mald svartpeppar
  • 3dl
    Västerbottensost, riven
  • 1st
    färsk rödbeta, råriven
  • 0,5kruk(or)
    persilja, finhackad
  • 50g
    smör, att steka i

Så lagar du

1. Blanda ströbröd med grädde. Låt svälla 5-10 min.

2. Blanda färsen med lök, ägg, salt, persilja, rödbeta, kryddpeppar och ost.

3. Tillsätt ströbrödsblandningen och rör tills färsen är smidig och väl blandad.

4. Fukta händerna med vatten och forma till jämna köttbullar.

5. Stek gyllene i smör, några i taget.

Dela det här receptet med dina vänner!