Julskinka av Vildsvin

en julskinka ligger på en skärbräda av trä, den är mörkare röd än en vanlig julskinka och två skivor har skurits

Publicerat:

Tillagningstid:

Är du en sån som älskar vilt? Då är denna julskinka något för dig!

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    vildsvinskinka med svål
  • 2st
    hela nejlikor
  • 1st
    gul lök i bitar
  • 0,5st
    purjolök i bitar
  • 1st
    morot i bitar
  • 0,5 st
    flaska mörk öl
  • 1nypa(or)
    malen kryddpeppar
  • 1nypa(or)
    hela vitpepparkorn

Griljering

  • 1dl
    stark senap
  • 1dl
    sirap
  • 1-2msk
    majsstärkelse
  • 1st
    äggula
  • 1dl
    ströbröd

Så lagar du

1. Rimma skinkan själv, använd en spruta. Rimlag 1 liter vatten, 1 msk salt, 1 tsk fruktsocker. Spruta köttet och lägg i lagen ytterligare 3 dagar.

2. Lägg skinkan i en kastrull med kallt vatten och koka upp det hela.

3. Häll bort vattnet och skummet. Slå på nytt vatten, gärna kokande, precis så att det täcker skinkan.

4. Krydda med de övriga ingredienserna.

5. Allt kokas sakta, sakta ca 98 grader, gärna i kastrull i ugnen med locket på glänt tills skinkan nått ca 69 grader i kärntemperatur.

6. Ta ur skinkan och svåla av den.

Griljering

1. Blanda ingredienserna till griljeringen (utom ströbröd) och pensla på skinkan när den är varm. Det är viktigt att göra detta när skinkan fortfarande är varm för att undvika bakterietillväxt (vilket lätt händer när skinkan svalnar och värms igen).

2. Strö över ströbrödet och griljera.

Dela det här receptet med dina vänner!