Kvannerökt rencarpaccio med friterad getost, eldad morot och kvannegremolata

Publicerat:
2023-06-22Tillagningstid:
En aromatisk och kryddstark renrätt som garanterat kommer att behaga smaklökarna.
Ingredienser
2portioner
Ren
- 1sthel reninnerfilé
- 2kvist(ar)kvanne
Friterad getost
- 50ggetost
- 2mskmjöl
- 1stägg
- 1dlpank
- Rapsolja till fritering
Picklad Kvanne
- 2stkvannestammar, tunnt skivade
- 1msksocker
- 2mskvinäger
Gremolata
- 2stkvanne blommor, plus några löv
- 5stkryddpepparkorn
- 4mskrapsolja
- 0,5tsksalt
- 0,5tsksocker
övrigt
- 1steldad morot
- friterad kvanne blommor
- 1tsksesamolja
Så lagar du
Kasta in moroten i elden, låt ligga ca 15-20 min. Ta ut och skiva tunt.
Olja in och salta renfilén, rök sedan renen med kvannekvistaran. Skiva den sedan tunt, och placera ut på en tallrik. Strö över salt och peppar, låt stå svalt.
Dela getosten i små bitar och rulla till små bollar, panera sedan i först mjöl, ägg och sist panko. Fritera på 180°c i ca 3-4min eller tills gyllenbruna, passa på att fritera kvanneblommorna med ca 1min, ta ut och salta lätt.
Pickla kavennestammen.
Mortla eller mixa ihop gremolatan.
Montera ihop carpaccion. Njut.