Lax med äpple och pepparrot

På ett brunt porslinsfat ligger fyra salladsskålar fyllda med lax, äpple och strösslade med pepparrot.

Publicerat:

Tillagningstid:

Äpplen har börjat hitta tillbaka till tallrikarna, och här är ett tips från oss.

Ingredienser

6portioner

  • 100g
    kallrökt lax
  • 1st
    hjärtsallad
  • 4st
    rädisor
  • 1st
    syrligt äpple
  • 1msk
    pepparrot
  • 0,5dl
    majonäs
  • salt
  • peppar
  • gräslök

Så lagar du

1. Skär loss roten från salladen och plocka bladen. Skiva rädisor tunt.

2. Skär lax i små tärningar. Dela kärna ur och skär äpplet i små tärningar.

3. Blanda lax, äpple, pepparrot med majonnäs, smaka med salt och peppar.

4. Vid servering: lägg salladsskålarna på fat, klicka laxröra, toppa med rädisor, gräslök och riven pepparrot.

Dela det här receptet med dina vänner!