Räksmörgås på tekaka

Publicerat:
2022-11-03Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Ingredienser
7portioner
Tekakor
- 380gvetemjöl (starkt)
- 40gsocker
- 200gvatten
- 2gsalt
- 16gjäst
- 60gsmör
En räksmörgås
- 1ägg (kokt)
- 1fluffig tekaka
- 120-150gskalade räkor (per smörgås)
- salladsblad
- gurka
- citron
- rädisor
- dill
- inlagd sparris
- inlagd rödlök
- majonnäs
Så lagar du
Tekaka
1. Arbeta samma alla ingredienser i en degmaskin med krok. Kör cirka 5 minuter på låg hastighet, öka hastigheten och arbeta degen 10 minuter tills den känns homogen. Låt degen vila under i 20 minuter
2. Forma till runda bullar och tryck ut till platta kakor, ca 10 cm i diameter. Lägg kakorna på varje plåt och nagga dem med en gaffel eller nagg.
3. Låt jäsa ytterligare 20-60min (eller dubbla storleken) under bakduk.
4. Baka av på 220 grader i ca 6min. Låt svalna.
Räksmörgås
1. Skiva det kokta ägget.
2. Smöra tekakan och lägg några salladsblad i botten.
3. Lägg skivade ägget lite på sidan. Lägg räkor ovanpå.
4. Garnera med gurka, citron, rädisor, dill och sparris.
5. Avsluta med en klick majonnäs på ägget och den inlagda röda löken.