Sandras risgrynsgröt i ugn

Publicerat:
2018-12-05Tillagningstid:
Servera med lingonsylt!
Ingredienser
4portioner
- 2msksmör
- 1½dlrundkornigt ris, t ex Arborio eller Carnaroli
- ½tsksalt
- 1,2litermjölk
- 1stkanelstång
Så lagar du
1. Ställ ugnen på 100 grader.
2. Bryn smöret lätt, lägg ner riset och låt det bli varmt och bli en aning transparent. Häll på 3 deciliter mjölk och sjud under omrörning i 10 minuter.
3. Lägg ner en kanelstång, salt och resten av mjölken utom 2 deciliter, koka upp och rör om. Sätt på lock, ställ in kastrullen längst ner i ugnen och låt den stå i 1,5 timme.
4. Kyl ner gröten och rör ner de sista 2 dl mjölk för en krämigare och mindre stabbig gröt.