Smashad potatis

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    färskpotatis
  • 150g
    smör
  • 50g
    riven parmesanost
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 1dl
    färsk persilja

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den nästan är klar.
  3. Häll av och låt svalna.
  4. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till potatisarna med en stekspade så att de blir platta och går sönder.
  5. Smält smöret.
  6. Skala och finhacka vitlöken.
  7. Hacka persilja. Blanda vitlök, persilja och salt med smöret.
  8. Pensla smörblandningen på potatisen.
  9.  Strö över parmesanen och krydda med flingsalt och peppar.
  10. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

Dela det här receptet med dina vänner!