Smashad potatis med räkor

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    färskpotatis
  • 150g
    smör
  • 50g
    riven parmesanost
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 1dl
    färsk dill
  • 200g
    handskalade räkor
  • flingsalt och peppar
  • gräddfil

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den nästan är klar.
  3. Häll av och låt svalna.
  4. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till potatisarna med en stekspade så att de blir platta och går sönder.
  5. Smält smöret.
  6. Skala och finhacka vitlöken.
  7. Hacka dillen. 
  8. Blanda vitlök, dill och salt med smöret. Pensla rikligt med blandningen på potatisen
  9. Strö över parmesanen och krydda med flingsalt och peppar.
  10. Tillaga i mitten av ugnen i ca 20 min tills potatisen har fått fin färg. Ta ut och låt svalna.
  11. När potatisen har svalnat lägg på färska räkor och ringla gräddfil över. Garnera med dill.

Dela det här receptet med dina vänner!