Smashad potatis med räkor
Ingredienser
4portioner
- 1kgfärskpotatis
- 150gsmör
- 50griven parmesanost
- 2stvitlöksklyftor
- 1dlfärsk dill
- 200ghandskalade räkor
- flingsalt och peppar
- gräddfil
Så lagar du
- Sätt ugnen på 250°C.
- Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den nästan är klar.
- Häll av och låt svalna.
- Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till potatisarna med en stekspade så att de blir platta och går sönder.
- Smält smöret.
- Skala och finhacka vitlöken.
- Hacka dillen.
- Blanda vitlök, dill och salt med smöret. Pensla rikligt med blandningen på potatisen
- Strö över parmesanen och krydda med flingsalt och peppar.
- Tillaga i mitten av ugnen i ca 20 min tills potatisen har fått fin färg. Ta ut och låt svalna.
- När potatisen har svalnat lägg på färska räkor och ringla gräddfil över. Garnera med dill.