Stekt gösfilé med fiskbuljong smaksatt med hoisin, kokta primörer och eldad lök samt rotselleri

Publicerat:
2023-06-08Tillagningstid:
En aningen annorlunda kombination som funkar förvånansvärt bra, krondill med hoisin, en kinesisk sojabönspasta med mycket umami.
Ingredienser
2portioner
- 2stgösfiléer
- 0,5strotselleri
- 1stmorot, delat i munsbitar
- 2stsalladslök, delad i munsbitar
- 1stgul lök
- 2knippa(or)Krondill (buketter)
- 2mskvinäger
- 1tsksocker
- 2mskolivolja
Buljong
- 7dlfiskbuljong
- 2mskhoisin
- 1msksoja
- 1tsksocker
- 2msksmör
- 1stkrondillsbukett
Så lagar du
Tänd elden och kasta in rotsellerin och löken mitt i glöden, låt ligga ca 10-15 min.
Ta ut och skala bort det brända, dela ner och dressa sedan med 2 msk vinäger, olivolja och strösocker.
Koka upp buljongen tillsammans med smör, morot, krondill och salladslök, låt puttra i ca 5min, smaksätt med hoisin och Låt stå och mysa under tiden du förbereder allt annat.
Olja in och Stek gösen på skinnsidan i en saltad stekpanna, ca 3-4min på skinsidan, lyft av och dra sedan bort skinet.
Servera allting. Toppa med krondill och tunt skivad morot.