Tunnbröd med avokadokräm och strutsfilé, alt rökt sidfläsk eller halloumi

Tre olika wraps. En med struts, en med halloumi och en med rökt sidfläsk

Ingredienser

4portioner

  • 8st
    tunnbröd
  • 300g
    strutsfilé (går att byta till rökt sidfläsk eller halloumi)
  • 4st
    sparris
  • 1st
    rödlök
  • 4
    nävar machésallad
  • 4st
    ägg

Avocadokräm

  • 4st
    mogna avokados
  • 4msk
    creme fraiche
  • 1msk
    pepparrot
  • 1tsk
    citronsaft
  • salt
  • peppar
  • krasse

Så lagar du

  1. Stek strutsfilén till 57 grader. Strutsfilén kan bytas ut till rökt sidfläsk eller halloumi. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Stek sparrisarna i olja. Lägg över på en tallrik.
  3. Koka äggen, låt svalna något och skiva sedan tunt.
  4. Skala och skiva rödlöken.

Avokadoröra: 

  1. Skala och kärna ur avokadon. 
  2. Mosa ihop den med creme fraiche, riven pepparrot och citronsaft. 
  3. Smaka av med salt och peppar.

Lägg ut tunnbröden och sprid ut avokadoröran. Fyll med machésallad, lägg på skivade ägg, sparris, rödlök, strutsfilén (eller det du valt) och till sist toppa med nyklippt krasse. Rulla ihop tunnbrödet.

Dela det här receptet med dina vänner!