Tunnbröd med avokadokräm och strutsfilé, alt rökt sidfläsk eller halloumi
Ingredienser
4portioner
- 8sttunnbröd
- 300gstrutsfilé (går att byta till rökt sidfläsk eller halloumi)
- 4stsparris
- 1strödlök
- 4nävar machésallad
- 4stägg
Avocadokräm
- 4stmogna avokados
- 4mskcreme fraiche
- 1mskpepparrot
- 1tskcitronsaft
- salt
- peppar
- krasse
Så lagar du
- Stek strutsfilén till 57 grader. Strutsfilén kan bytas ut till rökt sidfläsk eller halloumi. Låt rinna av på hushållspapper.
- Stek sparrisarna i olja. Lägg över på en tallrik.
- Koka äggen, låt svalna något och skiva sedan tunt.
- Skala och skiva rödlöken.
Avokadoröra:
- Skala och kärna ur avokadon.
- Mosa ihop den med creme fraiche, riven pepparrot och citronsaft.
- Smaka av med salt och peppar.
Lägg ut tunnbröden och sprid ut avokadoröran. Fyll med machésallad, lägg på skivade ägg, sparris, rödlök, strutsfilén (eller det du valt) och till sist toppa med nyklippt krasse. Rulla ihop tunnbrödet.