Vegetariska Köttbullar

Ett brunt porslinsfat är fyllt med vegetariska köttbullar, i de syns hackad lök.

Publicerat:

Tillagningstid:

Är du eller någon annan vegetarian på julbordet eller i vardagen, varför inte imponera med hemmagjorda vegetariska "köttbullar"?

Ingredienser

6portioner

  • 1st
    gul lök
  • 0,5msk
    olja
  • 1dl
    ströbröd
  • 1msk
    maizena
  • 1dl
    grädde
  • 1msk
    dijonsenap
  • 0,5msk
    kinesisk soja
  • 2-3dl
    finriven lagrad ost
  • 2krm
    salt
  • 2krm
    peppar
  • 500g
    tinad fryst formbar vegofärs
  • rapsolja (till stekning)

Så lagar du

1. Skala och finhacka löken

2. Stek löken mjuk utan att den får färg (ganska låg värme). Låt svalna.

3. Vispa ihop grädden med maizena, soja och senap så det inte finns några klumpar kvar.

4. Blanda i ströbrödet, salt, peppar, ost och den avsvalnade löken.

5. Blanda ner färsen.

6. Rulla till fina bullar. Om du oljar händerna fastnar de inte på händerna.

7. Stek i olja tills de får fin färg.

Dela det här receptet med dina vänner!