Vegetariska Köttbullar

Publicerat:
2022-12-08Tillagningstid:
Är du eller någon annan vegetarian på julbordet eller i vardagen, varför inte imponera med hemmagjorda vegetariska "köttbullar"?
Ingredienser
6portioner
- 1stgul lök
- 0,5mskolja
- 1dlströbröd
- 1mskmaizena
- 1dlgrädde
- 1mskdijonsenap
- 0,5mskkinesisk soja
- 2-3dlfinriven lagrad ost
- 2krmsalt
- 2krmpeppar
- 500gtinad fryst formbar vegofärs
- rapsolja (till stekning)
Så lagar du
1. Skala och finhacka löken
2. Stek löken mjuk utan att den får färg (ganska låg värme). Låt svalna.
3. Vispa ihop grädden med maizena, soja och senap så det inte finns några klumpar kvar.
4. Blanda i ströbrödet, salt, peppar, ost och den avsvalnade löken.
5. Blanda ner färsen.
6. Rulla till fina bullar. Om du oljar händerna fastnar de inte på händerna.
7. Stek i olja tills de får fin färg.