Vilthöstgryta med älg och rotsaker

På en grå tallrik ser vi två potatisar, en höstgryta med morötter, kantarell och en brun sås. toppad med två korsade sparris

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    grytbitar av älgkött
  • 2
    morötter
  • 1
    palsternacka
  • 1
    gul lök
  • 10cm
    purjolök
  • 3msk
    tomatpuré
  • 3msk
    koncentrerad kantarellfond
  • 1
    lagerblad
  • 0,5tsk
    torkad timjan
  • 0,5tsk
    grovmald svartpeppar
  • 4,5dl
    vatten
  • 3,5dl
    grädde
  • 1dl
    svartvinbärsgelé
  • salt och peppar

Så lagar du

  1. Skala morötter, palsternacka och lök. Slanta morötterna, palsternacka och klyfta löken. Skiva purjolöken, ca 1 cm tjockt.
  2. Skär kött i grytbitar och stek, salta och peppra köttet.
  3. Lägg alla ingredienser i en gryta eller kastrull med tättslutande lock. Låt småkoka 2,5–3 timmar, tills köttet är så mört att det går att dra isär med en gaffel. Rör om då och då.
  4. Till sist lägg in svartvinbärsgelé i grytan och rör om.
  5. Servera grytan med kokt potatis och gärna en klick crème fraiche.

Dela det här receptet med dina vänner!