Vilthöstgryta med älg och rotsaker

Ingredienser
4portioner
- 500ggrytbitar av älgkött
- 2morötter
- 1palsternacka
- 1gul lök
- 10cmpurjolök
- 3msktomatpuré
- 3mskkoncentrerad kantarellfond
- 1lagerblad
- 0,5tsktorkad timjan
- 0,5tskgrovmald svartpeppar
- 4,5dlvatten
- 3,5dlgrädde
- 1dlsvartvinbärsgelé
- salt och peppar
Så lagar du
- Skala morötter, palsternacka och lök. Slanta morötterna, palsternacka och klyfta löken. Skiva purjolöken, ca 1 cm tjockt.
- Skär kött i grytbitar och stek, salta och peppra köttet.
- Lägg alla ingredienser i en gryta eller kastrull med tättslutande lock. Låt småkoka 2,5–3 timmar, tills köttet är så mört att det går att dra isär med en gaffel. Rör om då och då.
- Till sist lägg in svartvinbärsgelé i grytan och rör om.
- Servera grytan med kokt potatis och gärna en klick crème fraiche.