Wokad kyckling med nudlar
Ingredienser
4portioner
- 600gkyckling
- 2strödlök, skivade
- 4dlvitkål, strimlad
- 1ströd paprika, strimlad
- 3msksweet chilisås
- 2dlgrädde
- 3msksoja
- 1tskingefära
- 2msksesamolja
- 1stlime
- 2paketnudlar
Så lagar du
- Koka nudlarna i vatten under cirka 2 minuter tills de är mjuka. Kyl av med isvatten och sila av.
- Kärna ur paprikan. Strimla paprikan och vitkålen.
- Skiva rödlöken. Skär kycklingen i mindre bitar.
- Hetta upp en wokpanna eller stekpanna. Tillsätt olja och woka kycklingen under 5 minuter.
- Vänd ner rödlök, paprika och vitkål i wokpannan tillsammans med kycklingen. Pressa limejuice över. Spara inte på olja, tillsätt mer om det behövs.
- Därefter häll i grädde, soja, sweet chili, ingefära och sesamolja i wokpannan. Stek ytterligare 1 minut och vänd ner nudlarna. Smaka av med salt och peppar.