Bruschetta

Publicerat:
2025-04-30Tillagningstid:
En klassisk italiensk rätt med tärnade tomater, basilika, vitlök och olivolja på rostat bröd – enkel men full av smak.
Ingredienser
4portioner
- 4skiva(or)ciabatta
- 4dltärnade tomater (gärna en blandning av söta plommontomater eller körsbärstomater i olika färger)
- 1stvitlöksklyfta
- 10stbasilikablad
- 2-3mskextra jungfruolivolja
- 1tskrödvinsvinäger
- flingsalt & nymalen svartpeppar
Så lagar du
- Tärna tomaterna grovt och lägg i en skål.
- Strimla basilikabladen och blanda ner i tomaterna.
- Ringla över olivolja och rödvinsvinäger.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Låt stå i ca 10 minuter så smakerna utvecklas.
- Grilla eller rosta brödskivorna i en torr panna eller i ugnen (200°C, ca 5 minuter) tills de är gyllene bruna.
- Skär en vitlöksklyfta på mitten och gnugga över de varma brödskivorna.
- Lägg tomatröran på brödskivorna.
- Ringla över lite extra olivolja och toppa med extra basilika och lite nymalen svartpeppar.