Bruschetta

Ett fat med två stycken bruchetta.

Publicerat:

Tillagningstid:

En klassisk italiensk rätt med tärnade tomater, basilika, vitlök och olivolja på rostat bröd – enkel men full av smak.

Ingredienser

4portioner

  • 4skiva(or)
    ciabatta
  • 4dl
    tärnade tomater (gärna en blandning av söta plommontomater eller körsbärstomater i olika färger)
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • 10st
    basilikablad
  • 2-3msk
    extra jungfruolivolja
  • 1tsk
    rödvinsvinäger
  • flingsalt & nymalen svartpeppar

Så lagar du

  1. Tärna tomaterna grovt och lägg i en skål. 
  2. Strimla basilikabladen och blanda ner i tomaterna. 
  3. Ringla över olivolja och rödvinsvinäger. 
  4. Smaka av med salt och svartpeppar. 
  5. Låt stå i ca 10 minuter så smakerna utvecklas. 
  6. Grilla eller rosta brödskivorna i en torr panna eller i ugnen (200°C, ca 5 minuter) tills de är gyllene bruna. 
  7. Skär en vitlöksklyfta på mitten och gnugga över de varma brödskivorna. 
  8. Lägg tomatröran på brödskivorna. 
  9. Ringla över lite extra olivolja och toppa med extra basilika och lite nymalen svartpeppar. 

Dela det här receptet med dina vänner!