Carpaccio på Karl Johansvamp

Träfärgad tallrik på träbord med svamp på.

Publicerat:

Tillagningstid:

Vegetarisk svampcarpaccio är en perfekt förrätt till höstens middagsbjudningar.

Ingredienser

4portioner

  • 4-6st
    Karl Johansvamp
  • 1knippa(or)
    libbsticka
  • 1knippa(or)
    salladslök
  • 1st
    citron
  • 2-3dl
    vindruvskärnsolja
  • 1,5dl
    rostade hasselnötter
  • salt & peppar
  • 100g
    fast, lagrad ost

Så lagar du

1. Mixa libbstickan med oljan och en nypa salt på högsta hastighet i 3-4 minuter.

2. Sila oljan och spara både oljan och libbstickan.

3. Skiva svampen så tunt du kan.

4. Lägg ut svampen på den eller de tallrikar du ska servera på, försök täcka så mycket av tallriken som möjligt.

5. Ringla oljan över svampen.

6. Finhacka salladslök och strö över tallriken.

7. Riv citronskal över tallriken.

8. Skiva hasselnötterna och strö över tallriken.

9. Riv osten över tallriken.

10. Ringla lite citronsaft över tallriken.

11. Salta och peppra efter smak.

12. Hacka upp libbstickan och strö över tallriken.

13. Servera.

Dela det här receptet med dina vänner!