Soufflé au Grand Marnier

Publicerat:
2023-05-18Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 3stägg
- 1stäggvita
- 80gflorsocker
- 2dlhelmjölk (3,8-4,5% fett)
- 8clGrand Mariner
- 25gsmör
- 20gmajsmjöl
- 1stapelsin, skalet
- 1nypa(or)salt
Så lagar du
1. Värm ugnen till 180 grader.
2. Dela äggen i äggulor och vita.
3. Vispa de 3 äggulorna med 50 g florsocker och majsmjölet. Koka upp mjölken och blanda lite varm mjölk i äggulorna försiktigt medan du vispar. Häll sedan äggulor och mjölk tillbaka i pannan och låt det koka, vispa i en minut. När smetan är ljummen, blanda i Grand Marnier och apelsinskal.
4. Vispa de 4 äggvitorna tills det är ett fast skum med en nypa salt. Tillsätt resten av sockret medan du vispar.
5. Vänd de styva äggvitorna i äggulorna och dela blandningen i fyra små, välsmorda formar. Knacka formarna lätt mot bordet och ställ in dem i ugnen i 12 minuter eller tills de är vackert upphöjda.
6. Strö över extra florsocker och servera genast - eventuellt med lite extra Grand Marnier stänkt på toppen.